Obrasci
Banner
Struktura penzija
Banner
Banner
Hotel Ero u vlasništvu Vlade HNK PDF Štampaj E-mail

Direktor Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje Zijad Krnjić i predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona  Nevenko Herceg, danas su  potpisali Ugovor o prodaji hotela ''Ero'' u vlasništvo Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Potpisivanjem Ugovora okončane su aktivnosti oko kupnje hotela ''Ero'' gdje će biti smještena kantonalna tijela uprave.


Zijad Krnjić, direktor Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje izrazio je zadovoljstvo što je današnjim potpisivanjem Ugovora transparentno i u obostranom interesu zvanično okončan  postupak prodaje hotela ''Ero'' .

''Vjerujem kako će Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona uskoro ovaj objekt dovesti u funkciju kako bi građanima HNK na jednom mjestu bile dostupne sve usluge kantonalnih  tijela uprave,''  kazao je direktor Krnjić.


''Današnjim potpisivanjem Ugovora okončali smo postupak kupnje hotela ''Ero'' za potrebe smještaja Vlade i drugih kantonalnih tijela uprave.

Slijedi rekonstruiranje zgrade Hotela kako bi bila funkcionalna i mogla odgovoriti potrebama, te kako bi uskoro građani mogli na jednom mjestu završiti najveći dio administrativnih poslova.

Uštede koje ćemo ostvariti smještajem na jednom mjestu kao i pogodnosti koje iz toga proizlaze potvrdit će opravdanost ovoga investiranja za koje smo kreditom kod Razvojne banke Bosne i Hercegovine osigurali 11.000.000,00 KM,'' kazao jer nakon potpisivanja Ugovora predsjednik Herceg.

Inače, uz prisustvo predstavnika notarskog ureda Musa, na potpisivanju Ugovora u kojem je definirano kako će Vlada HNK Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje nakon preuzimanja objekta u roku od 270 dana, a u četiri jednake rate uplatiti ukupno 10.550.144,00 KM, bili su  prisutni Ivan Rogić, zamjenik direktora i Eugen  Ćubela, predsjednik Upravnog odbora FZ PIO.