Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Mirovine za lipanj, 5 srpnja PDF Ispis E-mailIsplata mirovina za mjesec lipanj počet će u petak, 5. srpnja 2013. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO koja je održana danas u Mostaru.

Prema istoj odluci, mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO-u bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,73, što znači da najniža, zajamčena i najviša mirovina ostaju iste kao i prethodnih mjeseci, te tako najniža mirovina iznosi 310,73 KM, zajamčena 414,30 KM, a najviša 2.071,50 KM.


U skladu sa ranije donesenom odukom Vlade Federacije, mirovine koje se dijelom ili u potpunosti financiraju iz proračuna FBiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.


U skladu sa zakonom o povoljnijem umirovljenju obuhvaćeno je 1400 pripadnika OS BIH, koji su u mjesecu lipnju podnijeli zahtjeve.

Iz razloga što odjeli Federalnog ministarstva za pitanje branitelja i invalida domovinskog rata SŽ, HNŽ-a, BPK, SBŽ-a, ZHŽ-a i HBŽ-a nisu izdali potrebna uvjerenja, od tog ukupnog broja njih 600 je dobilo konačno rješenje, dok je ostalima izdato privemeno rješenje sve dok navedena odjeljenja ne dodijele zakonom propisana uvjerenja.