Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Mirovine za studeni, 5. prosinca PDF Ispis E-mail

 

Isplata mirovina za studeni započet će u ponedjeljak, 5. prosinca, odlučeno je današnjoj sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, koja je odžana u Sarajevu.

 

Koeficijenti za obračun i isplatu mirovina ostaju na razini prethodnih mjeseci te iznose 1,73 za redovite te 1,485 za mirovine koje se financiraju iz proračuna Federacije BiH.

 

Sukladno tome iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine za studeni ostaju isti kao i prethodnih mjeseci te najniža mirovina iznosi 310,72 konvertibilne marke (KM), zajamčena 414,30 KM, a najviša mirovina 2.071,50 KM.

 

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina, s uračunatim troškovima, iznose oko 142 milijuna KM. U taj iznos uračunata su i sredstva koja osigurava Vlada Federacije za isplatu tzv. povlaštenih mirovina u iznosu od oko 14 milijuna KM.

 

Upravni je odbor na današnjoj sjednici, uz niz drugih odluka, usvojio i Izvješće o ostvarenju financijskog plana zavoda za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2011. godine.