Obrasci
Banner
Struktura penzija
Banner
Banner
Novosti
Održani međunarodni savjetodavni dani u Zenici PDF Štampaj E-mail

U  Kantonalnoj administrativnoj  službi Zenica  u periodu od 17-18.09.2019.godine održani su peti međunarodni savjetodavni dani nositelja osiguranja iz oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.


U razgovorima su učestvovali stručni saradnici iz  Republičkog Fonda PIO Srbije, Fonda PIO Republike Srpske i Federalnog Zavoda za MIO/PIO, koji su neposredno strankama odgovarali na pitanja koja se odnose na uvjete ostvarivanja prava na penziju u Srbiji, postupak ostvarivanja prava,  potvrde staža osiguranja, način izračuna penzije, isplate davanja i ostala pitanja iz oblasti ostvarivanja prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.


S obzirom da je cilj  savjetodavnih dana strankama koje su radile u dvije zemlje olakšati ostvarivanje i korištenje prava iz penzijskog osiguranja, kao i ubrzati postupak rješavanja , odaziv je bio zadovoljavajući.

 
Penzije za avgust, 5. septembra PDF Štampaj E-mail

Sukladno Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju, penzije za mjesec avgust će biti isplaćene u četvrtak 5. septembra 2019. godine.


Najniža penzija iznosi 371,77 KM, zajamčena 465,87 KM, a najviša 2.174,48 KM.


Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za mjesec avgust, s uračunatim troškovima, iznose oko 185 miliona KM.

 
Međunarodni savjetodavni dani u Zenici PDF Štampaj E-mail

Dana 17. i 18.09.2019. godine održat će se međunarodni savjetodavni dani nositelja penzijskog i invalidskog osiguranja iz BiH i Republike Srbije u prostorijama  Federalnog zavoda za MIO/PIO na adresi Aska Borića broj 28b, Zenica.Cilj Međunarodnih savjetodavnih dana je pomoć korisnicima i osiguranicima iz BiH koji su ostvarili ili žele ostvariti prava iz područja penzijskog i invalidskog osiguranja Srbije.

Ovim putem  pozivamo sve osiguranike i korisnike penzija koji su radili u Srbiji ili koriste penziju iz Srbije, a ukoliko  imaju spornih pitanja vezanih za svoja prava iz područja PIO da se prijave na broj telefona  00387 32 466  201 ili 32 466 202, svakog radnog dana  od  08:00 do 16:00 sati, zaključno sa 16.09.2019. godine.Molimo Vas da prilikom dolaska sa sobom ponesete svu dokumentaciju u  vezi sa osiguranjem kojom raspolažete, kao i ličnu kartu ili pasoš.


 
Zijad Krnjić ponovo izabran za direktora FZ MIO/PIO PDF Štampaj E-mail


Vlada Federacije BiH je imenovala mr. Zijada Krnjića na mjesto direktora Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje Federacije BiH. Vlada je odluku donijela nakon što je razmotrena lista najboljih kandidata. Krnjić će tako dužnost direktora Zavoda obavljati i sljedeće četiri godine.

 
Penzije za juli, 5. avgusta PDF Štampaj E-mail

Sukladno Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju, penzije za mjesec juli će biti isplaćene u ponedjeljak 5. avgusta 2019. godine.


Najniža penzija iznosi 371,77 KM, zajamčena 465,87 KM, a najviša 2.174,48 KM.


Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za mjesec juli, s uračunatim troškovima, iznose oko 185 miliona KM.

 
«PočetakPregled12345678910SljedećiKraj»

Stranica 8 od 68