Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Novosti
Mirovine za rujan, 4. listopada PDF Ispis E-mail

U skladu sa Zakonom o mirovinskom i invalidskom osiguranju, mirovine za mjesec rujan će biti isplaćene u petak 4. listopada 2019. godine.

 

 

Najniža mirovina iznosi 371,77 KM, zajamčena 465,87 KM, a najviša 2.174,48 KM.

 

 

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za mjesec rujan, s uračunatim troškovima, iznose oko 185 milijuna KM.


 
Održani međunarodni savjetodavni dani u Zenici PDF Ispis E-mail

U  Županijskoj administrativnoj  službi Zenica  u razdoblju od 17-18.09.2019.godine održani su peti međunarodni savjetodavni dani nositelja osiguranja iz oblasti mirovinskog i invalidskog osiguranja Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.


U razgovorima su sudjelovali stručni suradnici iz  Republičkog Fonda PIO Srbije, Fonda PIO Republike Srpske i Federalnog Zavoda za MIO/PIO, koji su neposredno strankama odgovarali na pitanja koja se odnose na uvjete ostvarivanja prava na mirovinu u Srbiji, postupak ostvarivanja prava,  potvrde staža osiguranja, način izračuna mirovine, isplate davanja i ostala pitanja iz oblasti ostvarivanja prava iz mirovinskog i invalidskog osiguranja.


S obzirom da je cilj  savjetodavnih dana strankama koje su radile u dvije zemlje olakšati ostvarivanje i korištenje prava iz mirovinskog osiguranja, kao i ubrzati postupak rješavanja , odziv je bio zadovoljavajući.

 
Mirovine za kolovoz, 5. rujna PDF Ispis E-mail

U skladu sa Zakonom o mirovinskom i invalidskom osiguranju, mirovine za mjesec kolovoz će biti isplaćene u četvrtak 5. rujna 2019. godine.Najniža mirovina iznosi 371,77 KM, zajamčena 465,87 KM, a najviša 2.174,48 KM.Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za mjesec kolovoz, s uračunatim troškovima, iznose oko 185 milijuna KM.

 
Međunarodni savjetodavni dani u Zenici PDF Ispis E-mail

Dana 17. i 18.09.2019. godine održat će se međunarodni savjetodavni dani nositelja mirovinskog i invalidskog osiguranja iz BiH i Republike Srbije u prostorijama  Federalnog zavoda za MIO/PIO na adresi Aska Borića broj 28b, Zenica.


Cilj Međunarodnih savjetodavnih dana je pomoć korisnicima i osiguranicima iz BiH koji su ostvarili ili žele ostvariti prava iz područja mirovinskog i invalidskog osiguranja Srbije.

Ovim putem  pozivamo sve osiguranike i korisnike mirovina koji su radili u Srbiji ili koriste mirovinu iz Srbije, a  ukoliko  imaju spornih pitanja vezanih za svoja prava iz područja MIO da se prijave na broj telefona  00387 32 466  201 ili 32 466 202, svakog radnog dana  od  08:00 do 16:00 sati, zaključno sa 16.09.2019. godine.


Molimo Vas da prilikom dolaska sa sobom ponesete svu dokumentaciju u  vezi sa osiguranjem kojom raspolažete, kao i osobnu iskaznicu ili putovnicu. 
Zijad Krnjić ponovo izabran za ravnatelja FZ MIO/PIO PDF Ispis E-mail


Vlada Federacije BiH je imenovala mr. Zijada Krnjića na mjesto ravnatelja Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje Federacije BiH. Vlada je odluku donijela nakon što je razmotrena lista najboljih kandidata. Krnjić će tako dužnost ravnatelja Zavoda obavljati i sljedeće četiri godine.

 
«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 8 od 68