Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Potpisan sporazum s predstavnicima udruženja umirovljenika PDF Ispis E-mail

Zijad Krnjić, ravnatelj Federalnog zavoda MIO/PIO, Mehmedalija Rapa, predsjednik Saveza udruženja penzionera/umirovljenika FBiH te Ivan Kožul, predsjednik Saveza županijskih udruga umirovljenika/penzionera, potpisali su danas u Sarajevu, a uz prethodno dobivenu suglasnost Vlade FBiH, sporazum o kriteriju utroška i načinu realizacije dodijeljenih sredstava za liječenje i rehabilitaciju umirovljenika. Ukupna sredstva za tu namjenu, u iznosu od 230.000 KM, odobrena su i osigurana financijskim planom FZ MIO/PIO za 2017 godinu.


Sporazumom je definirano da će spomenuta udruženja umirovljenika vršiti odabir medicinskih ustanova u kojima će se vršiti liječenje i rehabilitacija, utvrditi kriterije po kojima će umirovljenici biti upućivani na liječenje, a po dostavljenim dokazima o izvršenju usluge, Federalni zavod će udruženjima prebacivati sredstva, kojima će plaćati navedene račune.


Očekuje se, a na temelju dosadašnjih iskustava, da će udruženja, zahvaljujući odobrenim sredstvima Federalnog zavoda, na liječenje i rehabilitaciju do kraja godine uputiti oko 600 umirovljenika.