Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Potpisan Sporazum o elektronskoj razmjeni podataka iz oblasti mirovinskog i invalidskog osiguranja između FZ MIO/PIO i zavoda R.Slovenije (ZPIZ) PDF Ispis E-mail


U Ljubljani je u tijeku osmi po redu susret ravnatelja zavoda/fondova mirovinskog i invalidskog osiguranja iz zemalja bivše Jugoslavije, a koji za cilj ima unaprijediti međusobnu saradnju i razmjenu podataka između nositelja osiguranja kako bi se poboljšali i ubrzali procesi ostvarivanja prava iz oblasti mirovinsko invalidske zaštite.


Domaćin susreta, koji se održava od 9. do 11. lipnja, je Zavod mirovinskog i invalidskog osiguranja Republike Slovenije (ZPIZ). Među najvažnijim rezultatima susreta je i potpisivanje Sporazuma o elektronskoj razmjeni podataka i Tehničkog protokola o razmjeni podataka iz oblasti mirovinskog i invalidskog osiguranja. Navedenim će se omogućiti elektronska razmjena podataka o činjenici smrti korisnika, kao i drugi podaci.


Predstavnici Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje na susretu su Zijad Krnjić - ravnatelj Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, Gordana Vojvodić – pomoćnik ravnatelja za provedbu iz prava mirovinsko i invalidskog osiguranja i Maja Alilović -Šef Sektora za informacijski sustav.