Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Mirovine za rujan, 7. listopada PDF Ispis E-mail

Isplata mirovina za mjesec rujan počinje u utorak, 7. listopada 2014. godine odlučeno je na današnjoj, redovnoj sjednici Upravnog odobora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje u Goraždu koja je održana u zgradi Vlade Bosansko-podrinjskog županije. Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome  najniža mirovina iznosi  326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.


Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Upravni odbor je, uz ostalo, usvojio i financijsko izvješće za prvih šest mjeseci  Federalnog zavoda za 2014.god te utvrdio prijedlog financijskog plana za 2015. Godinu.


Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za rujan, s uračunatim troškovima, iznose oko 150 milijuna maraka.