Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Porezna uprava Federacije BiH počela kontrolu doprinosa PDF Ispis E-mail

Porezna uprava Federacije BiH započela je akciju kontrole obračuna i uplate poreza i doprinosa za mirovinsko-invalidsko osiguranje, zdravstveno osiguranje i osiguranje za nezaposlenost na području Federacije BiH.

Aktivnost će se provoditi u naredna 3 mjeseca u okviru koje će biti izvršene uredske i terenske kontrole u predmetu obračuna i uplate poreza i doprinosa na plaće i iz plaća. Ukoliko se uoče i ostale nepravilnosti i nezakonitosti kod poreznih obveznika će biti izvršen cjelovit inspekcijski nadzor.

U ovu aktivnost uključeni su svi inspektori Porezne uprave Federacije BiH. Inspekcijskim nadzorom su obuhvaćeni porezni obveznici odabrani na osnovu kriterija iz baze podataka Porezne uprave FBiH.

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH će posebnu pažnju posvetiti kontroli poreznih obveznika koji su isplatili plaće, a nisu uplatili doprinose i onih koji nisu podnijeli Specifikaciju uz isplatu plaća zaposlenika u radnom odnosu kod pravnih i fizičkih lica. 

Cilj ove akcije je povećanje financijske discipline i prikupljanje prihoda za  vanproračunske fondove. Zbog toga se pozivaju porezni obveznici koji imaju dugovanja po osnovu poreza i doprinosa na plaće i iz plaća da uplate svoje obaveze kako bi izbjegli izricanje sankcija, zbog neblagovremenog plaćanja javnih prihoda.

www.pufbih.ba