Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Sutra isplata akontacija PDF Ispis E-mail

Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje  temljem odluka Vlade Federacije BiH isplatit će sutra , 15. ožujka 2012. akontacije bivšim pripadnicima Oružanih snaga BiH, koji su ostvarili pravo na mirovinu sukladno članu 48. stavku 4. Zakona o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, a žive na području Federacije BiH. Akontacije su jednake iznosu najniže redovite mirovine koju Zavod isplaćuje svojim korisnicim te iznose  310.73 KM. Isplata akontacija odvija se u skladu sa Sporazumom kojega su 30. prosinca 2011. potpisali Sulejman Tihić, dopredsjednik Doma naroda BiH i Nermin Nikšić premijer Federacije BiH s predstavnicima Udruženja otpuštenih pripadnika Oružanih snaga BiH.


Spomenuti iznos primit će ukupno 1498  bivših pripadnika OS BiH čije je stalno prebivalište na području Federacije BiH. Sredstva potrebna za treću isplatu iznose 473.026,50 KM.


Vlada Federacije osigurala je spomenuti iznos novca za bivše pripadnike Oružanih snaga, koji čekaju na početak isplate mirovina, koje će se financirati iz proračuna BiH, za razdoblje od tri mjeseca tj. za prosinac, siječanj i veljaču.