Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Isplata akontacije bivšim pripadnicima Oružanih snaga PDF Ispis E-mail

U skladu sa Sporazumom kojega su 30. prosinca 2011. potpisali Sulejman Tihić, dopredsjednik Doma naroda BiH i Nermin Nikšić premijer Federacije BiH s predstavnicima Udruženja otpuštenih pripadnika Oružanih snaga BiH, Federalni će zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje  temljem odluka Vlade Federacije BiH  sutra, 13. siječnja 2012. bivšim pripadnicima Oružanih snaga BiH, koji su ostvarili pravo na mirovinu sukladno članu 48. stavku 4. Zakona o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, a žive na području Federacije BiH, isplatiti akontacije u iznosu najniže redovite mirovine koju Zavod isplaćuje svojim korisnicima. Riječ je o iznosu od 310.71 KM.

 

Spomenuti iznos primit će ukupno 1442  bivša pripadnika OS BiH čije je stalno prebivalište na području Federacije BiH. Sredstva potrebna za prvu isplatu iznose 448.072,66 KM.

 

Vlada Federacije osigurala je spomenuti iznos novca za bivše pripadnike Oružanih snaga, koji čekaju na početak isplate mirovina, koje će se financirati iz proračuna BiH, za razdoblje od tri mjeseca tj. za prosinac, siječanj i veljaču.