Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Posjeta Misije MMF-a Federalnom Zavodu za PIO/MIO PDF Ispis E-mailU okviru posjete misije MMF-a Federalnom zavodu za PIO/MIO, danas je u Sarajevu održan sastanak na kojem su prisustvovali direktor Federalnog zavoda za PIO/MIO Zijad Krnjić i šefica sektora za ekonomsko-financijske poslove Anica Krešić, te Javier Kapsili predstavnik MMF-a.


Cilj ovog sastanka je bio upoznavanje MMF-a sa trenutnom financijskom situacijom u Zavodu, te financijskim planom za 2012. godinu.


Direktor Zijad Krnjić je upoznao predstavnika Medjunarodnog Monetarnog Fonda sa trendom porasta doprinosa temeljem izvršenja financijskog plana od 01.01.2011 do 30.09.2011 godine, koji su veći za 4.3% u odnosu za isti period prošle godine.


Bitno je istaći i to da Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje nema neizmirenih obveza, dok ima potraživanja za neplaćene doprinose.


MMF je takodjer upoznat sa reorganizacijom radnih mjesta unutar Zavoda koja ce stupiti na snagu 01.01.2012. i koja će podrazumijevati i smanjenje broja zaposlenih za 15%, što će automatski značiti i manje rashode za FZ PIO MIO.