Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Javni poziv PDF Ispis E-mail

Na temelju Odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine broj: , Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, raspisuje javni poziv.

 

 

I. Predmet Javnog poziva je prikupljanje podataka o registriranom radnom stažu u Federaciji Bosne i Hercegovine za koji nije uplaćen doprinos za mirovinsko i invalidsko osiguranje zaključno sa 31.12.2010. godine i po tom temelju sagledavanje potrebnih sredstava za uplatu istih.

 

II. Prijavu na Javni poziv trebaju podnijeti sve pravne osobe u Federaciji Bosne i Hercegovine, bez obzira na oblik organiziranja i vlasničku strukturu, kao i osobe kojima nije uplaćen doprinos za mirovinsko i invalidsko osiguranje, a pravni subjekt kod koga su bili uposleni više ne postoji, na Obrascima koji su sastavni dio ovog Javnog poziva. Obrazaci se mogu preuzeti na web stranici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine: www.fbihvlada.gov.ba.

 

III. Popunjene obrasce, subjekti iz točke II ove odluke, dostavljat će Federalnom zavodu za mirovinsko i invalidsko osiguranje, Dubrovačka bb. Mostar, koji će iste prikupljati, provjeravati i obrađivati. 

 

1. Odluka o javnom pozivu

2. Javni poziv

3. Prijavni obrazac uz javni poziv (pravna lica)

4. Prijavni obrazac uz javni poziv (fizička lica)