Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Potpisan protokol u Srbiji PDF Ispis E-mail

U Beogradu je 30. ožujka 2011. upriličen susret izaslanstava tijela za vezu Bosne i Hercegovine i tijela za vezu Republike Srbije u kojima su sudjelovali predstavnici Zavoda MIO Federacije, Fonda PIO RS te predstavnici Zavoda za socijalno osiguranje Srbije kao domaćin sastanka. Razgovaralo se o provođenju Sporazuma o socijalnom osguranju između BiH i Savezne Republike Jugoslavije koji je stupio na snagu  1. siječnja 2004. te provođenju  Administrativnog sporazuma o izmjenama Administrativnog sporazuma o provođenju Sporazuma o socijalnom osiguranju između dviju zemalja, koji je na snagu stupio  1. srpnja 2010.

 

U izaslanstvu BiH bili su predstavnici Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje Federacije, direktor  Zavoda Zijad Krnjić i savjetnica direktora za poslove inozemnog osiguranja Gordana Vojvodić, te predstavnici Fonda penzijskog i invalidskog osguranja RS, pomoćnica direktora za oblast međudržavnih sporazuma Milena Čvoro i pomoćnica direktora za financije Milojka Savić. U ime domaćina sastanku su nazočili direktor Zavoda za socijalno osiguranje Zoran Panović te njegovi pomoćnici i suradnici.

 

Potpisan je Protokol o reguliranju međusobnih obveza po osnovi namirenja odštetnih zahtjeva u primjeni članka 42. Sporazuma između BiH i SR Jugoslavije, u kojemu je  usuglašeno da će navedene strane izvršiti svoje obveze u roku od četiri godine.