Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Mirovine za prosinac 4. siječnja PDF Ispis E-mail

Isplata mirovina za prosinac 2010. započet će 4. siječnja 2011. godine. Koeficijenti za isplatu mirovina ostaju nepormijenjeni, odnosno, iznose 1,65 za redovite te 1,485 za mirovine koje se financiraju iz proračuna Federacije BiH.

Očekuje se da će uplata potrebnih sredstava za povlaštene mirovine od strane Ministarstva financija Federacije BiH stići na vrijem.

Najniža i najviša mirovina ostaju nepormijenjene. Najniža redovita mirovina iznosi 296 KM, a najviša 1975 KM.

Pored toga, jučer su u Travniku otvorene nove prostorije Županijske administrativne službe Federalnog zavoda MIO/PIO  Srednjo bosanske županije. Prostorije su svečano otvorili predsjednik Upravnog odbora Zavoda Marinko Petrić i ravnatelj Zavoda Zijad Krnjić. Riječ je o suvremnim prostorijama u kojima će zainteresiranima biti omogućeno lakše i brže dobivanje svih potrebnih dokumenata i usluga.

Federalni je zavod u objekt investirao  2.623.015,99 KM. Izgradnja novih objekata bila je neophodan iz više razloga, ali kao osnovni valja navesti činjenicu da su dosadašnji prostori u kojima su bile smještene službe Zavoda bili ruševni te je prijetila opasnost i od urušavanja,  a uvjeti za rad bili su gotovo nemogući.