Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Novosti
Održani razgovori tijela za vezu BiH i Srbije PDF Ispis E-mail


U razdoblju  od 23. do 25. rujna 2014. godine u Beogradu su održani  razgovori  tijela za vezu Bosne i Hercegovine i tijela za vezu Republike Srbije, a u svezi provođenja  Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Savezne Republike Jugoslavije o socijalnom osiguranju u oblasti mirovinskog i invalidskog osiguranja.

Tom prilikom  razmijenjene su informacije o promjenama  u zakonodavstvu dviju država ugovornica,  odnosno o   izmjenama pravnih propisa u oblasti mirovinskog i invalidskog osiguranja, od  rujna 2013 godine kada su održani zadnji razgovori tijela za vezu BiH i R. Srbije.

Sudionici razgovora obiju država su  osvrtom na sporna pitanja u primjeni Sporazuma, zaključili da je učinjen značajan napor u rješavanju predmeta kod kojih postupci dugo traju, ali da još uvijek postoji određen broj takvih predmeta.

U cilju ubrzanja okončanja takvih postupaka, odnosno rješavanja predmeta u skladu sa Sporazumom, nositelji osiguranja obje države su  međusobno razmijenili podatke  o tim predmetima i  preuzeli  obvezu da će poduzeti sve aktivnosti za njihovo brzo rješavanje.

Također su detaljno razmatrane nove dvojezične  tiskanice/obrasci za primjenu Sporazuma u verziji BiH/SRB,  utvrđen njihov sadržaj i forma  kao i daljnje aktivnosti neophodne za njihovu primjenu.

 
Mirovine za rujan, 7. listopada PDF Ispis E-mail

Isplata mirovina za mjesec rujan počinje u utorak, 7. listopada 2014. godine odlučeno je na današnjoj, redovnoj sjednici Upravnog odobora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje u Goraždu koja je održana u zgradi Vlade Bosansko-podrinjskog županije. Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome  najniža mirovina iznosi  326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.


Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Upravni odbor je, uz ostalo, usvojio i financijsko izvješće za prvih šest mjeseci  Federalnog zavoda za 2014.god te utvrdio prijedlog financijskog plana za 2015. Godinu.


Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za rujan, s uračunatim troškovima, iznose oko 150 milijuna maraka.

 
Najava 04. sjednice UO FZ MIO/PIO PDF Ispis E-mail

04. sjednica Upravnog odbora Federalnog Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje održati će se 29.09.2014 sa početkom rada u 11.00 sati u u zgradi Vlade Bosansko-podrinjskog županije u Goraždu.

 
Isplata mirovina na poštama počinje 6., na bankama 8. rujna PDF Ispis E-mail

Isplata mirovina za mjesec kolovoz, koja se realizira putem pošta, počinje u subotu 6. rujna, dok će isplata mirovina na bankama započeti u ponedjeljak, 8. rujna 2014. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odobora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje. Razlog ovakvoj odluci o različitim datumima početka isplate jeste činjenica da se u danima vikenda ne odvija platni promet u bankama.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome  najniža mirovina iznosi  326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.


Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.


Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za kolovoz, s uračunatim troškovima, iznose oko 150 milijuna maraka.

 
Najava 03. sjednice UO FZ MIO/PIO PDF Ispis E-mail

03. sjednica Upravnog odbora Federalnog Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje održati će se 25.08.2014 sa početkom rada u 11.00 sati u poslovnim prostorijama Federalnog Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje u Mostaru, ulica Dubrovačka bb.

 
«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 9 od 45