Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Novosti
Sretan Uskrs! PDF Ispis E-mail

Svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti sretan Uskrs!


 
Mirovine za ožujak, 6. travnja PDF Ispis E-mail

Isplata mirovina za mjesec ožujak počet će u srijedu 6. travnja 2016. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO, koja je održana u Mostaru.


Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome  najniža mirovina iznosi  326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.


Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.


Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

 
Obavijest o preseljenju Ureda za odnose s javnošću PDF Ispis E-mail

Obavještavamo Vas da je od danas (ponedjeljak 14. ožujka 2016.) Ured za odnose s javnošću Federalnog zavoda MIO/PIO smješten u zgradi Središnje administartivne službe, na adresi Dubrovačka bb, 88000 Mostar.


Potred ostalih načina komunikacije djelatnike Ureda možete kontaktirati na brojeve telefona:

Centrala: 036 445-600

Amel Lizde (šef ureda) 036 445-625

Tomislav Kvesić (stručni suradnik) 036 445 648


 
Obavijest o potvrdama o životu za 2016. godinu korisnicima hrvatske mirovine s prebivalištem u Bosni i Hercegovini PDF Ispis E-mail

Obavještavamo korisnike hrvatske mirovine s prebivalištem u Bosni i Hercegovini da je između Federalnog zavoda za mirovinsko/penzijsko i invalidsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranja i između Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje uspostavljena elektronička razmjena podataka potrebnih za redovitu isplatu mirovina radi sprečavanja nepripadne isplate zbog smrti korisnika mirovina.


Korisnici hrvatske mirovine s prebivalištem u Bosni i Hercegovini za koje su na navedeni način uspješno razmijenjeni podaci ne trebaju dostaviti ovjerenu i potpisanu tiskanicu potvrde o životu.


Onim korisnicima  za koje nisu uspješno razmijenjeni podaci otpremljene su u tjednu od 15. do 18. veljače 2016. tiskanice potvrda o životu koje su dužni ovjeriti kod nadležnog tijela i dostaviti Zavodu do 31. ožujka 2016.

 
Sretan Dan nezavisnosti BiH! PDF Ispis E-mailSvim građanima Bosne i Hercegovine, najiskrenije čestitke povodom 1. Ožujka, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

 
«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 9 od 53