Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Novosti
Mirovine za srpanj, 7. kolovoza PDF Ispis E-mail


Isplata mirovina za mjesec srpanj počinje u četvrtak, 7. kolovoza 2014. godine, odlučeno je na današnjoj, drugoj, redovitoj sjednici Upravnog odobora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.  Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome  najniža mirovina iznosi  326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.


Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.


Isplata mirovina će trajati slično kao i prethodnih mjeseci.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za srpanj, s uračunatim troškovima, iznose oko 150 milijuna maraka.

 
Najava 02. sjednice UO FZ MIO/PIO PDF Ispis E-mail

02. sjednica Upravnog odbora Federalnog Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje održati će se 30.07.2014 sa početkom rada u 11.00 sati u poslovnim prostorijama Federalnog Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje u Mostaru, ulica Dubrovačka bb.

 
Mirovine za lipanj, 7. srpnja PDF Ispis E-mail


Isplata mirovina za mjesec lipanj počinje u ponedjeljak, 7. srpnja 2014. godine, odlučeno je na današnjoj, prvoj, redovitoj sjednici novog saziva Upravnog odobora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.  Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome  najniža mirovina iznosi  326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.


Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za lipanjj, s uračunatim troškovima, iznose oko 150 milijuna maraka.

 
Najava 01. sjednice UO FZ MIO/PIO PDF Ispis E-mail
There are no translations available.

01. sjednica Upravnog odbora Federalnog Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje održati će se 26.06.2014 sa početkom rada u 11.00 sati u poslovnim prostorijama Federalnog Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Mostaru, ulica Dubrovačka bb.

 
Pomoć umirovljenicima poplavljenih područja PDF Ispis E-mail

Usljed prirodne katastrofe koja je zahvatila veliki dio Bosne i Hercegovine, a u kojoj su neki naši sugrađani, nažalost izgubili živote, a mnogi ostali bez svojih domova i cjelokupne imovine, Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osguranje u suradnji sa Savezom udruženja umirovljenika FBiH i Međužupanijskim udruženjem umirovljenika organizira akciju prikupljanja pomoći. Cilj akcije je osigurati financijska sredstva koja će, po dovršetku akcije, biti upućena najsiromašnijim pripadnicima umirovljeničke populacije, a koji su u poplavama najteže stradali.


Stoga Vas, dragi korisnici mirovina, a koji živite izvan BiH, upućujemo na mogućnost sudjelovanja u ovoj humanitarnoj akciji. Naime, ukoliko ste voljni i imate mogućnosti, možete donirati dio ili cijelokupni iznos Vaše sljedeće mirovine, dakle mirovine za mjesec svibanj, koja će biti isplaćena u lipnju. Spomenuti iznos možete donirati na način da na mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript uputite dopis u kojemu ćete, pored Vaših osobnih podataka, navesti novčani iznos koji želite donirati. Federalni zavod će spomenuti iznos odbiti od Vaše sljedeće mirovine te isti uputiti u svrhu pomoći stradalim umirovljenicima.


Valja istaknuti kako će akcija pomoći biti vrlo konkretna i temeljena strogo na principu solidarnosti, te ćemo prikupljena sredstva usmjeriti u izgradnju novih kuća onim umirovljenicima koji su usljed poplava i klizišta  ostali bez doma,a koji nemaju nikakavu drugu mogućnost da ih izgrade.Određivanje koje su to osobe-penzioneri će uraditi općinska udruženja sa pogođenih područja u saradnji sa svojim krovnim federalnim udruženjima.

 
«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 9 od 44