Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Novosti
Mirovine za kolovoz, 6. rujna PDF Ispis E-mailIsplata mirovina za mjesec kolovoz počinje u petak, 6. rujna 2013. godine, odlučeno je na današnjoj sjednici Upravnog odbora FZ MIO koja je održana u Mostaru. Prema istoj odluci mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema  koeficijentu 1,73, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 310,73 KM, zajamčena 414,30 KM, a najviša 2.071,50 KM.


Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.


Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

 
Najava 17. sjednice UO FZ MIO/PIO PDF Ispis E-mail
There are no translations available.

17. sjednica Upravnog odbora Federalnog Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje održati će se 28.08.2013 sa početkom rada u 10.00 sati u poslovnim prostorijama Federalnog Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Mostaru, ulica Dubrovačka bb.

 
Demant na objavljeni tekst Večernjeg lista o kašnjenju isplate mirovina PDF Ispis E-mail

Ovim putem želimo demantovati tekst „Ostatak novca za mirovine uplatit će se idućeg tjedna“ u Večernjem listu objavljen u subotu 10.8.2013 u kojem stoji kako će se ostatak novca  za mirovine isplatiti u ponedjeljak i utorak.

 

Kao što smo ranije i najavili, velika većina srpanjskih mirovina je isplaćena do 07.08. tj. prije početka Bajrama, dok je ostatak novca isplaćen u naredna dva dana.

U subotnjem izdanju Večernjeg lista stoji kako se „Neslužbeno doznaje kako bi sredstva na račune trebala „leći“ u ponedjeljak i utorak“ za HT Pošte Mostar.

Ne samo da se radi o potpuno neprofesionalom pisanju, već se objavljuju netačne i nepotvrdjene informacije o kašnjenju isplate mirovina.

Na ovaj način Večernji list obmanjuje javnost ne samo ovim već i prethodnim tekstovima o stanju u FZ MIO/PIO, te se nameće pitanje zbog čega daju neistinite informacije.   

 

Ovim putem još jedanput želimo informisati javnost da je 66% novca namjenjenog  HT Poštama isplaćen već prvog dana dok je 33% novca isplaćen u četvrtak 08.08.2013. Preostalih 1% je isplaćen dan kasnije.

Sigurni smo da su HT Pošte Mostar do sada isplatili mirovine svojim umirovljenicima, tako da se pitamo čemu služe slične informacije.

 
Mirovine za srpanj, 6.kolovoza PDF Ispis E-mail

Isplata mirovina za mjesec srpanj započet će u utorak, 6. kolovoza 2013. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO koja je održana u Mostaru. Prema istoj odluci, mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO-u bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,73, što znači da najniža, zajamčena i najviša mirovina ostaju iste kao i prethodnih mjeseci, te tako najniža mirovina iznosi 310,73 KM, zajamčena 414,30 KM, a najviša 2.071,50 KM.


Sukladno s ranije donesenom odukom Vlade Federacije, mirovine koje se dijelom ili u potpunosti financiraju iz proračuna FBiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485, dok će bivšim pripadnicima OS BIH koji su u pravo uvedeni temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja mirovine će biti obračunate sukladno zakonskim odredbama prema koeficijentu 1,00.
 
Prva runda razgovora između BiH i Australije održana u Sarajevu PDF Ispis E-mail
There are no translations available.

Prva runda pregovora u vezi sa zaključivanjem Sporazuma o socijalnom osiguranju između BiH i Australije održana je u Sarajevu od 17. do 19.6.2013. u Ministarstvu civilnih poslova BiH.


Na ovim pregovorima predstavnici obje države upoznali su se s pravnim propisima kojima je regulirana oblast socijalnog osiguranja:

-          penzijsko i invalidsko osiguranje

-          zdravstveno osiguranje i zdravstvena zaštita

-          osiguranje u slučaju nezaposlenosti

-          doplatak za djecu i porodiljne naknade.

 
«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 9 od 38