Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Novosti
Održana redovna sjednica Kolegija ravnatelja PDF Ispis E-mail

U Sarajevu, dana 20.12.2016 godine održana je redovita sjednica Kolegija ravnatelja administrativnih službi Federalnog zavoda MIO/PIO.

Razmatrano je Izvješće o radu županijskih administrativnih službi za prvih deset mjeseci 2016. godine, te analiza troškova administrativnih službi za prvih jedanaest mjeseci, kao i Izvješće o stanju u službama za rješavanje po pravima iz mirovinskog i invalidskog osiguranja s posebnim osvrtom na ranije zadane ciljeve.

Također, prezentiran je i Izvještaj o predmetima za ocjenu radne sposobnosti.


Kolegij ravnatelja upoznat je s aktivnostima i planom priprema za novi zakon o mirovinskom i invalidskom osiguranju koji je usvojen na Zastupničkom domu Parlamenta F BiH, a čije se usvajanje uskoro očekuje i na Domu naroda F BiH.

Ravnatelji su upoznati s učincima provedbe Operativnog plana aktivnosti na provođenju mjera u cilju poboljšanja naplate doprinosa.


Iskazano je zadovoljstvo, jer su troškovi administrativnih službi smanjeni za 7,8% u odnosu na Plan troškova za 2016.godinu.

 
Mirovine za prosinac, 7. siječnja PDF Ispis E-mail

Isplata mirovina za mjesec prosinac počet će u subotu 7. siječanja 2017. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO.


Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.


Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za prosinac, s uračunatim troškovima, iznose oko 164 milijuna KM

 
Mirovine za studeni, 5. prosinca PDF Ispis E-mail

Isplata mirovina za mjesec studeni počet će u ponedjeljak 5. prosinca 2016. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO.


Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.

 


Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.


Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

 


Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za studeni, s uračunatim troškovima, iznose oko 163 milijuna KM

 
Sretan Dan državnosti! PDF Ispis E-mail


Svim građanima Bosne i Hercegovine, najiskrenije čestitke povodom 25. studenog, Dana državnosti Bosne i Hercegovine! 
Ravnatelj Zavoda primio delegaciju MMF-a PDF Ispis E-mail

Ravnatelj Federalnog zavoda MIO/PIO Zijad Krnjić danas (15.11.2016) je sa suradnicima, primio u radnu posjetu delegaciju misije MMF u našoj zemlji.


Teme sastanka su bile: Financijska situacija u zavodu, Financijski plan i Proračun Federacije BiH za 2017. godinu, kao i reforma mirovinskog sustava. Istaknuto je poboljšanje dinamike isplate mirovina, te da je potrebno učiniti dodatne napore kako bi se zaustavio rast deficita te poboljšalo ukupno financijsko poslovanje.

 
«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 9 od 57