Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Novosti
Obavijest za umirovljenike koji primaju mirovinu iz RH PDF Ispis E-mail

Obavještavaju se korisnici mirovine, koji mirovinu primaju iz Republike Hrvatske od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, sa prebivalištem u Federaciji Bosne i Hercegovine, da su  dužni do 31.10.2013. godine dostaviti OIB – osobni identifikacijski broj u Republici Hrvatskoj.


Sve informacije za dostavljanje traženih podataka mogu se dobiti na web stranici Federalnog zavoda za MIO/PIO (www.fzmiopio.ba) putem koje objavljujemo akt ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje sa svim uputama.


Molimo da traženo dostavite na adresu bilo kojeg područnog ureda Porezne uprave u Republici Hrvatskoj, kako ne bi došlo do obustave isplate Vaše mirovine za listopad/oktobar 2013. godine.


Zahtjev za određivanjem i dodjeljivanjem OIB-a možete preuzeti OVDJE.S poštovanjem,

 

 

 

Ravnatelj

 

Zijad Krnjić

 
Najava 19. sjednice UO FZ MIO/PIO PDF Ispis E-mail

19. sjednica Upravnog odbora Federalnog Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje održati će se 30.10.2013 sa početkom rada u 11.00 sati u Vitezu.

 
Održani preliminarni dogovori delegacija BiH i Kanade PDF Ispis E-mail

Dana 03. i 04.10.2013. godine u Ministarstvu civilnih poslova BiH – Sarajevo održani su preliminarni dogovori delegacija BiH i Kanade u cilju zaključivanja Sporazuma između BiH i Kanade o socijalnom osiguranju.

 

Na ovim dogovorima vršena je prezentacija sustava socijalnog osiguranja u obje države sa predstavljanjem sustava mirovinskog i invalidskog osiguranja, zdravstvenog osiguranja i zdravstvene zaštite i osiguranja u slučaju povrede na radu i profesionalne bolesti.


U sastavu bosanskohercegovačke delegacije sudjelovali su i predstavnici Federalnog zavoda za MIO/PIO.

 
Održani razgovori tijela za vezu BiH i Srbije PDF Ispis E-mail


Od 24. do 26. rujna 2013. godine u prostorijama sjedišta Federalnog zavoda za mirovinsko/penzijsko i invalidsko osiguranje, Dubrovačka b.b. Mostar održani su razgovori  tijela za vezu Bosne i Hercegovine i tijela za vezu Republike Srbije, a u svezi provođenja  Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Savezne Republike Jugoslavije o socijalnom osiguranju.


Tom prilikom  razmijenjene su informacije o promjenama zakonodavstva dviju država ugovornica,  odnosno o   izmjenama pravnih propisa iz oblasti mirovinskog i invalidskog osiguranja, od travnja 2010 godine kada su održani zadnji razgovori tijela za vezu BiH i R.Srbije,pa do danas.


Sudionici razgovora obiju država su nastojali iznaći najbolji  način  za rješavanje spornih pitanja u primjeni sporazuma, s posebnim osvrtom na dugo trajanje postupka rješavanja.

U tom pravcu  nositelji osiguranja obje države preuzele su obvezu da će poduzeti sve aktivnosti u cilju ubrzanja okončanja takvih postupaka u skladu sa Sporazumom.


Više slika sa sastanka u Galeriji.

 
Mirovine za rujan, 7. listopada PDF Ispis E-mail


Isplata mirovina za mjesec rujan počinje u ponedjeljak, 7. listopada 2013. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora FZ MIO koja je održana u Sarajevu. Prema istoj odluci mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema  koeficijentu 1,73, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 310,73 KM, zajamčena 414,30 KM, a najviša 2.071,50 KM.

 

Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

 

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

 
«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 9 od 39