Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Novosti
Obavijest o potvrdama o životu za 2016. godinu korisnicima hrvatske mirovine s prebivalištem u Bosni i Hercegovini PDF Ispis E-mail

Obavještavamo korisnike hrvatske mirovine s prebivalištem u Bosni i Hercegovini da je između Federalnog zavoda za mirovinsko/penzijsko i invalidsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranja i između Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje uspostavljena elektronička razmjena podataka potrebnih za redovitu isplatu mirovina radi sprečavanja nepripadne isplate zbog smrti korisnika mirovina.


Korisnici hrvatske mirovine s prebivalištem u Bosni i Hercegovini za koje su na navedeni način uspješno razmijenjeni podaci ne trebaju dostaviti ovjerenu i potpisanu tiskanicu potvrde o životu.


Onim korisnicima  za koje nisu uspješno razmijenjeni podaci otpremljene su u tjednu od 15. do 18. veljače 2016. tiskanice potvrda o životu koje su dužni ovjeriti kod nadležnog tijela i dostaviti Zavodu do 31. ožujka 2016.

 
Sretan Dan nezavisnosti BiH! PDF Ispis E-mailSvim građanima Bosne i Hercegovine, najiskrenije čestitke povodom 1. Ožujka, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

 
Mirovine za veljaču, 7. ožujka PDF Ispis E-mail

Isplata mirovina za mjesec veljaču počet će u ponedjeljak 7. ožujka 2016. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO, koja je održana u Orašju.


Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome  najniža mirovina iznosi  326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.


Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.


Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.


Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za veljaču, s uračunatim troškovima, iznose oko 157 milijuna maraka.


Nakon provedene natječajne procedure, Upravni odbor je imenovao najbolje ocjenjene  kanadidate na upražnjena mjesta ravnatelja županijskih administrativnih službi Zavoda i to Tihomira Marinčića na mjesto ravnatelja Županijske administartiven službe za Hercegbosansku županiju te Marijana Oršolića na mjesto ravnatelja Županijske administrativne službe za Posavsku županiju.

Upravni je odbor, uz ostalo, usvojio i Izvješće o financijskom poslovanju Federalnog zavoda za 2015. godinu.

 
Međunarodni savjetodavni dani u R. Hrvatskoj PDF Ispis E-mail

U Republici Hrvatskoj, 23. i 24. veljače 2016. godine, u Područnom uredu  Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Slavonskom Brodu, održat će se prvi savjetodavni dani predstavnika nositelja osiguranja Bosne i Hercegovine (Federalnog zavoda MIO/PIO i  Fonda PIO Republike Srpske) i R. Hrvatske (HZMO) s osiguranicima i korisnicima mirovinskih primanja, radi neposredne pravne pomoći u pojedinačnim predmetima u kojima se rješava o pravu na mirovine primjenom odredbi Ugovora o socijalnom osiguranju između  Bosne i Hercegovine i R. Hrvatske.


Svi zainteresirani, radi osiguravanja termina, mogu svoj dolazak najaviti na telefone: 035/ 217 119  ili  035/ 217 139  odnosno  na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript   ili   Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  Na razgovore je potrebno donijeti dokaze o radu, odnosno o osiguranju, kao  i osobnu iskaznicu.

 
Najava 08. sjednice UO FZ MIO/PIO PDF Ispis E-mail
There are no translations available.

08. sjednica Upravnog odbora Federalnog Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje održati će se 26.01.2016 sa početkom rada u 11.00 sati u Domu penzionera "Zenica" u Zenici, ulica Prve zeničke brigade 1D.

 
«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 9 od 53