Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Novosti
Ravnatelj Zavoda primio delegaciju MMF-a PDF Ispis E-mail

Ravnatelj Federalnog zavoda MIO/PIO Zijad Krnjić danas (15.11.2016) je sa suradnicima, primio u radnu posjetu delegaciju misije MMF u našoj zemlji.


Teme sastanka su bile: Financijska situacija u zavodu, Financijski plan i Proračun Federacije BiH za 2017. godinu, kao i reforma mirovinskog sustava. Istaknuto je poboljšanje dinamike isplate mirovina, te da je potrebno učiniti dodatne napore kako bi se zaustavio rast deficita te poboljšalo ukupno financijsko poslovanje.

 
Mirovine za listopad, 7. studenog PDF Ispis E-mail

Isplata mirovina za mjesec listopad počet će u ponedjeljak 7. studenog  2016. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO.


Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.


Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za listopad, s uračunatim troškovima, iznose oko 163 milijuna KM.

 
Zaposlenici FZ MIO/PIO darivali krv PDF Ispis E-mail

Djelatnici Federalnog zavoda MIO/PIO, u suradnji s Transfuzijskim centrom Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, organizirali su danas akciju dragovoljnog darivanja krvi.


Pored kolega koje su redoviti darivatelji izvan organiziranih akcija, darivanju se odazvalo petnaest djelatnika, a prikupljeno je sedam doza krvi.


Djelatnici Transfuzijskog centra SKB Mostar zahvalili su darivateljima ističući da je svaka doza krvi izrazito dragocjena.  Krv je lijek, a čovjek jedini izvor tog lijeka, istakli su, ujedno pozivajući sve koji to mogu da redovito darivaju krv, jer time spašavaju živote.

 
Najava 19. sjednice UO FZ MIO/PIO PDF Ispis E-mail

19. sjednica Upravnog odbora Federalnog Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje održati će se 25.10.2016. godine sa početkom rada u 11.00 sati u u poslovnim prostorijama Federalnog Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje u Mostaru, ulica dubrovačka bb.

 
Mirovine za rujan, 5 listopada PDF Ispis E-mail

Isplata mirovina za mjesec rujan počet će u srijedu 5. listopada 2016. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO.


Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.

 


Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.


Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

 


Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za rujan, s uračunatim troškovima, iznose oko 162 milijuna KM.

 
«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 7 od 55