Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Novosti
Najava 22. sjednice UO FZ MIO/PIO PDF Ispis E-mail

22. sjednica Upravnog odbora Federalnog Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje održati će se 29.01.2014 sa početkom rada u 11.00 sati u poslovnim prostorijama Federalnog Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje u Mostaru, ulica Dubrovačka bb.

 
Obavijest korisnicima mirovine o obvezi pribavljanja OIB-a PDF Ispis E-mail

Obavijest za korisnike mirovine u Republici Hravtskoj kojima nije uspostavljena isplata mirovina zbog nedostavljanja OIB-a:


Izvješćujemo vas da  vam Porezna uprava nije dodijelila OSOBNI IDENTIFIKACIJSKI BROJ (skraćeno: OIB) jer zahtjevu niste priložili traženu odnosno odgovarajuću dokumentaciju.


Stoga Vas molimo da dostavite:


1. popunjen i potpisan obrazac zahtjeva i

2. ovjerenu presliku Vaše putovnice ili osobne iskaznice ili drugog identifikacijskog dokumenta iz države državljanstva uz dokaz o pripadaiućem državlianstvu. Ako dokumenti nisu na latiničnom pismu potrebno je dostaviti ovjereni prijevod dokumenta.

Ispravno popunjen obrazac zahtjeva za dodjeljivanjem OIB-a s priloženom traženom dokumentacijom dostavite na adresu:


HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE,

Središnja služba u Zagrebu

10 000 Zagreb

Mihanovićeva 3


Vaš ponovljen zahtjev HZMA će uputiti u nadležni ured Porezne uprave u R. Hrvatskoj, a o dodijeljenom OIB-u Porezna uprava obavijestit će Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Odmah pri zaprimanju podataka o Vašem OIB- u bit će ponovno uspostavljena isplata Vaše mirovine sa svim pripadajućim zaostalim svotama.


Ako ste u međuvremenu ponovno dostavili traženu dokumentaciju ili Vam je dodijeljen OIB molimo da zanemarite ovu obavijest.


Radi ubrzanja kompletiranja molimo upišite vašu e-mail adresu na koju vas možemo kontaktirati u slučaju rješavanja pojedinih pitanja ukoliko zahtjev nije uredan. Sva pitanja možete uputiti na e-mail adresu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje:

oib.hzmoirovinsko.hr

ili nas kontaktirati na info telefon 00385 1 4595 011

 
Zijad Krnjić ponovo izabran za ravnatelja FZ MIO/PIO PDF Ispis E-mail


Vlada Federacije BiH, na jučerašnoj je sjednici imenovala mr. Zijada Krnjića na mjesto ravnatelja Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje Federacije BiH. Vlada je odluku donijela nakon što je razmotrena lista najboljih kandidata. Krnjić će tako dužnost ravnatelja Zavoda obavljati i sljedeće četiri godine.


Podsjećamo mr. Zijad Krnjić je na mjesto ravnatelja Zavoda prvi put imenovan u veljači 2010. godine. Prvi Krnjićev mandat na mjestu ravnatelja, pored niza uspješnih poteza, obilježilo je i povećanje mirovina od pet posto, iz travnja 2011. godine. Novo povećanje mirovina dolazi i na početku njegovog drugog mandata.

 
Od siječnja mirovine veće za pet posto PDF Ispis E-mail

Na današnjoj sjednici u Mostaru Vlada Federacije BiH donijela je više zaključaka kojima se daje suglasnost Federalnom zavodu za MIO/PIO da, u smislu članka 51. Zakona o MIO, utvrdi koeficijente za isplatu mirovina od 1. siječnja 2014., te se daju zaduženja Vladi i Zavodu radi realizacije istih.

Ovo je drugo petpostotno povećanje mirovina u mandatu ove Vlade FBiH.


Novim koeficijentima će već siječanjske mirovine, čiji se početak isplate očekuje u prvom tjednu veljače, biti povećane za pet posto, čime se u potpunosti realizira Sporazum koji je Vlada Federacije BiH postigla sa Savezom udruženja umirovljenika u rujnu 2013.


Dana je suglasnost na koeficijent u visini od 1,816 za osobe umirovljene po Zakonu o MIO, Zakonu o MIO vojnih osiguranika bivše SFRJ iz 1995. godine i preuzete korisnike po Zakonu o MIO i po Zakonu o službi u Oružanim snagama BiH.

Za osobe umirovljene po Zakonu o pravima demobiliziranih branitelja, Zakonu o pravima branitelja, RVI i članova njihovih obitelji i Zakonu o službi u Vojsci FBiH koeficijent je 1,485. Vlada je suglasna da je za osobe umirovljene po Zakonu o prijevremenom povoljnijem umirovljenju visina isplatnog koeficijenta 1,000.


U cilju financijske održivosti Federalnog zavoda za MIO/PIO i redovite isplate mirovina, na razini koja je utvrđena, Vlada Federacije BiH će realizirati više aktivnosti.

Tako bi već u siječnju trebala izvršiti transfer preostalih sredstava planiranih Proračunom Federacije BiH iz 2013. u visini od 6.426.930,19 KM i osigurati u što je moguće kraćem roku izmirenje preostalog iznosa obveza po Zakonu o konsolidaciji rudnika u Federaciji BiH u visini od 18.300.000 KM. Vlada je kao mjeru predvidjela i redovito mjesečno izmirivanje obveza planiranih Proračunom za 2014. godinu po osnovi transfera pozicioniranih za povoljnije umirovljenje, prema Federalnom zavodu MIO i po osnovi Zakona o konsolidaciji rudnika.


Očekuje se, također, da Zavod za zapošljavanje u okviru svojih projekata u 2014. godini, kroz planirane aktivnosti politike zapošljavanja i ostale programe i aktivnosti, osigura usmjeravanje sredstava, planiranih financijskim planom, prema Federalnom zavodu MIO. Od Porezne uprave Federacije i Federalne uprave inspekcije se traži da u 2014. godini osiguraju veću financijsku disciplinu u izmirenju doprinosa na plaće.


Uz ovo, Federalni zavod za MIO će, prema ranije donesenom planu, nastaviti prodaju neperspektivnih nekretnina, koje su njegovo vlasništvo, a sve s ciljem uspostavljanja bolje financijske stabilnosti Federalnog zavoda i održivosti danas utvrđenih isplatnih koeficijenata.

Federalni zavod je, također, zadužen da o provođenju ovih mjera i njihovim financijskim učincima Vladi FBiH dostavlja redovita financijska izvješća, na osnovi kojih će Vlada eventualno poduzimati i dodatne mjere i aktivnosti na održavanju visine isplatnog koeficijenta i redovite isplate mjesečnih mirovina u Federaciji.


www.fbihvlada.gov.ba

 
SRETNA NOVA 2014. GODINA! PDF Ispis E-mail
There are no translations available.


 
«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 7 od 39