Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Novosti
Najava 23. sjednice UO FZ MIO/PIO PDF Ispis E-mail

23. sjednica Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje održati će se 26.02.2014 sa početkom rada u 11.00 sati u poslovnim prostorijama Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje u Mostaru, ulica Dubrovačka bb.

 
Mirovine za siječanj, 7. veljače PDF Ispis E-mail

Isplata mirovina za mjesec siječanj počinje u petak, 7. veljače 2014. godine, odlučeno je na današnjoj sjednici Upravnog odbora FZ MIO/PIO. Prema istoj odluci mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema novom  koeficijentu koji iznosi 1,816, čime je ostavrena najava povećanja mirovina od pet posto.


Prema novom koeficijentu iznos najniže mirovine umjesto dosadašnjih 310,73 KM povećan je na 326,17 KM. Također su povećani i iznosi zajamčene i najviše mirovine, pa tako zajamčena umjesto dosadašnjih 414, 30 KM iznosi 434,90, dok najviša mirovina umjesto 2.071,50 iznosi 2.174, 48 KM. Prosječna mirovina za siječanj iznosi 364,90 KM.


Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.


Ukupno potrebna sredstva za isplatu siječanjskih mirovina, s uračunatim troškovima, iznose oko 150 milijuna maraka.

Upravni odbor je, uz ostalo, donio i Odluku o traženju prethodne suglasnosti od Vlade Federacije BiH za prodaju neperspektivne imovine koja je u vlasništvu Zavoda MIO/PIO.


 
Najava 22. sjednice UO FZ MIO/PIO PDF Ispis E-mail

22. sjednica Upravnog odbora Federalnog Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje održati će se 29.01.2014 sa početkom rada u 11.00 sati u poslovnim prostorijama Federalnog Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje u Mostaru, ulica Dubrovačka bb.

 
Obavijest korisnicima mirovine o obvezi pribavljanja OIB-a PDF Ispis E-mail

Obavijest za korisnike mirovine u Republici Hravtskoj kojima nije uspostavljena isplata mirovina zbog nedostavljanja OIB-a:


Izvješćujemo vas da  vam Porezna uprava nije dodijelila OSOBNI IDENTIFIKACIJSKI BROJ (skraćeno: OIB) jer zahtjevu niste priložili traženu odnosno odgovarajuću dokumentaciju.


Stoga Vas molimo da dostavite:


1. popunjen i potpisan obrazac zahtjeva i

2. ovjerenu presliku Vaše putovnice ili osobne iskaznice ili drugog identifikacijskog dokumenta iz države državljanstva uz dokaz o pripadaiućem državlianstvu. Ako dokumenti nisu na latiničnom pismu potrebno je dostaviti ovjereni prijevod dokumenta.

Ispravno popunjen obrazac zahtjeva za dodjeljivanjem OIB-a s priloženom traženom dokumentacijom dostavite na adresu:


HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE,

Središnja služba u Zagrebu

10 000 Zagreb

Mihanovićeva 3


Vaš ponovljen zahtjev HZMA će uputiti u nadležni ured Porezne uprave u R. Hrvatskoj, a o dodijeljenom OIB-u Porezna uprava obavijestit će Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Odmah pri zaprimanju podataka o Vašem OIB- u bit će ponovno uspostavljena isplata Vaše mirovine sa svim pripadajućim zaostalim svotama.


Ako ste u međuvremenu ponovno dostavili traženu dokumentaciju ili Vam je dodijeljen OIB molimo da zanemarite ovu obavijest.


Radi ubrzanja kompletiranja molimo upišite vašu e-mail adresu na koju vas možemo kontaktirati u slučaju rješavanja pojedinih pitanja ukoliko zahtjev nije uredan. Sva pitanja možete uputiti na e-mail adresu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje:

oib.hzmoirovinsko.hr

ili nas kontaktirati na info telefon 00385 1 4595 011

 
Zijad Krnjić ponovo izabran za ravnatelja FZ MIO/PIO PDF Ispis E-mail


Vlada Federacije BiH, na jučerašnoj je sjednici imenovala mr. Zijada Krnjića na mjesto ravnatelja Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje Federacije BiH. Vlada je odluku donijela nakon što je razmotrena lista najboljih kandidata. Krnjić će tako dužnost ravnatelja Zavoda obavljati i sljedeće četiri godine.


Podsjećamo mr. Zijad Krnjić je na mjesto ravnatelja Zavoda prvi put imenovan u veljači 2010. godine. Prvi Krnjićev mandat na mjestu ravnatelja, pored niza uspješnih poteza, obilježilo je i povećanje mirovina od pet posto, iz travnja 2011. godine. Novo povećanje mirovina dolazi i na početku njegovog drugog mandata.

 
«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 7 od 39