Tiskanice
Baner
Struktura mirovina
Baner
Baner
Novosti
Mirovine za ožujak, 5. travnja PDF Ispis E-mail

Isplata mirovina za mjesec ožujak počet će u srijedu 5. travnja 2017. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO.


Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.


Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za ožujak, s uračunatim troškovima, iznose oko 164 milijuna KM.

 
Potvrda o životu PDF Ispis E-mail

Obavješćujemo sve umirovljenike s prebivalištem izvan FBiH koji su dužni dostaviti potvrdu o životu do kraja godine, da istu preuzmu s web-stranice Zavoda te je popunjenu i ovjerenu pošalju ISKLJUČIVO POŠTOM (original), na adresu mjerodavne službe FZ MIO /PIO (Dubrovačka b.b. 88000 Mostar ili Ložionička 2, 71000 Sarajevo) do kraja kalendarske godine.


Potvrdu o životu ovjeravaju:

- nositelj mirovinskog osiguranja u inozemstvu ili u BiH ,
- u općini prebivališta korisnika mirovine
- javni bilježnik
- u diplomatskom predstavništvu BiH
- u domu umirovljenika (ako je umirovljenik tamo smješten) ili bolnici (ako je tamo smješten)


Potvrde o životu NEOVJERENE, NEPOPUNJENE ili ovjerene od nekih drugih institucija (banke, udruge umirovljenika,
osobno i sl.) smatrat ćemo NEISPRAVNIM i NEVAŽECIM te ih NEĆEMO prihvatiti kao valjane.

Nedostavljanje potvrde o životu dovodi do obustavljanja isplate mirovine.


Napominjemo da je ovo jedini način preuzimanja potvrde o životu.


Potvrdu o životu možete preuzeti OVDJE

 
Međunarodni savjetodavni dani u Bihaću PDF Ispis E-mail

U utorak, 11. travnja 2017. održat će se međunarodni savjetodavni dani nositelja mirovinskog osiguranja iz BiH i Republike Hrvatske, a koji za cilj imaju pomoći korisnicima i osiguranicima iz BiH koji su ostvarili ili žele ostvariti prava iz oblasti mirovinskog osiguranja u Hrvatskoj. Susreti će se održati u prostorijama Federalnog zavoda MIO/PIO, na adresi Safvet Bega Bašagića br. 10, Bihać.


Pozivamo sve zainteresirane koji su radili u Hrvatskoj ili koriste mirovinu iz Hrvatske da se, ukoliko imaju spornih pitanja vezanih za svoja prava iz oblasti mirovinsko-invalidskog osiguranja, prijave na broj telefona 037 319 005 ili 037 319 004. Prijavu učestvovanja na Međunarodnim savjetodavnim danima možete obaviti svakim radnim danom u razdoblju od 08:00 do 16:00 sati, zaključno sa 07.04.2017. godine.


Molimo Vas da prilikom dolaska, uz prethodno zakazivanje termina, ponesete osobne dokumente te svu dokumentaciju vezanu za prava iz mirovinskog i invalidskog osiguranja kojom raspolažete.


 
Najava 28. sjednice UO FZ MIO/PIO PDF Ispis E-mail

28. sjednica Upravnog odbora Federalnog Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje održati će se 27.02.2017. godine sa početkom rada u 11.00 sati u u poslovnim prostorijama Federalnog Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje u Mostaru, ulica dubrovačka bb.

 
Mirovine za veljaču, 6. ožujka PDF Ispis E-mail

Isplata mirovina za mjesec veljaču počet će u ponedjeljak 6. ožujka 2017. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO.


Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.

 


Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.


Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

 


Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za veljaču, s uračunatim troškovima, iznose oko 164 milijuna KM.


Upravni je odbor, uz ostalo, usvojio godišnji obračun i izvješće o financijskom poslovanju Zavoda za 2016.

 
«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 1 od 51