Obrasci
Banner
Struktura penzija
Banner
Banner
Novosti
Najava 03. sjednice UO FZ MIO/PIO PDF Štampaj E-mail

03. sjednica Upravnog odbora Federalnog Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje održati će se 25.08.2014 sa početkom rada u 11.00 sati u poslovnim prostorijama Federalnog Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Mostaru, ulica Dubrovačka bb.

 
Penzije za juli, 7. augusta PDF Štampaj E-mail


Isplata penzija za mjesec juli počinje u četvrtak, 7. augusta 2014. godine, odlučeno je na današnjoj, drugoj, redovnoj sjednici Upravnog odobora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.  Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome  najniža penzija iznosi  326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 KM.Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.Isplata penzija će trajati slično kao i prethodnih mjeseci.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za juli, s uračunatim troškovima, iznose oko 150 miliona maraka.


 
Bajram Šerif Mubarek Olsun PDF Štampaj E-mail

Svim vjernicima islamske vjeroispovjesti, uz najljepše želje da bajramske praznike provedete u miru, sreći, blagostanju, zdravlju, BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN. 
Najava 02. sjednice UO FZ MIO/PIO PDF Štampaj E-mail

02. sjednica Upravnog odbora Federalnog Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje održati će se 30.07.2014 sa početkom rada u 11.00 sati u poslovnim prostorijama Federalnog Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Mostaru, ulica Dubrovačka bb.

 
Penzije za juni, 7. jula PDF Štampaj E-mail


Isplata penzija za mjesec juni počinje u ponedjeljak, 7. jula 2014. godine, odlučeno je na današnjoj, prvoj, redovnoj sjednici novog saziva Upravnog odobora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816 što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome  najniža penzija iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša penzija iznosi 2.174,48 KM.


Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.


Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za juni, s uračunatim troškovima, iznose oko 150 miliona maraka.

 
«PočetakPregled12345678910SljedećiKraj»

Stranica 2 od 38