Obrasci
Banner
Struktura penzija
Banner
Banner
Novosti
Sretan Dan državnosti! PDF Štampaj E-mail


Svim građanima Bosne i Hercegovine, najiskrenije čestitke povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine! 
Direktor Zavoda primio delegaciju MMF-a PDF Štampaj E-mail

Direktor Federalnog zavoda MIO/PIO Zijad Krnjić danas (15.11.2016) je sa saradnicima, primio u radnu posjetu delegaciju misije MMF u našoj zemlji.


Teme sastanka su bile: Finansijska situacija u zavodu, Finansijski plan i Budžet Federacije BiH za 2017. godni, kao i reforma penzijskog sistema. Istaknuto je poboljšanje dinamike isplate penzija, te da je potrebno učiniti dodatne napore kako bi se zaustavio rast deficita te poboljšalo ukupno finansijsko poslovanje.

 
Penzije za oktobar, 7. novmebra PDF Štampaj E-mail

Isplata penzija za mjesec oktobar počet će u ponedjeljak 7. novembra 2016. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO.


Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome  najniža penzija iznosi  326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 KM.


Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.


Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za oktobar, s uračunatim troškovima, iznose oko 163 miliona KM.

 
Zaposlenici FZ MIO/PIO darivali krv PDF Štampaj E-mail

Zaposlenici Federalnog zavoda MIO / PIO, u saradnji sa Transfuzijskim centrom Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, danas su organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi. 

Pored kolega koji su redovni donatori izvan organiziranih akcija, darivanju krvi se odazvalo petnaest zaposlenih, a prikupljeno je sedam doza krvi.

Osoblje Transfuzijskog centra SKB Mostar zahvalili su darivateljima ističući da je svaka doza krvi izrazito dragocjena. Krv je lijek, a čovjek jedini izvor tog lijeka, istakli su, ujedno pozivajući sve koji to mogu da redovito darivaju krv, jer time spašavaju živote.   

 
Najava 19. sjednice UO FZ MIO/PIO PDF Štampaj E-mail

19. sjednica Upravnog odbora Federalnog Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje održati će se 25.10.2016. godine sa početkom rada u 11.00 sati u u poslovnim prostorijama Federalnog Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Mostaru, ulica dubrovačka bb.

 
«PočetakPregled12345678910SljedećiKraj»

Stranica 2 od 50