Obrasci
Banner
Struktura penzija
Banner
Banner
Novosti
Obavijest o preseljenju Ureda za odnose s javnošću PDF Štampaj E-mail

Obavještavamo Vas da je od danas (ponedjeljak 14. marta 2016.) Ured za odnose s javnošću Federalnog zavoda MIO/PIO smješten u zgradi Središnje administartivne službe, na adresi Dubrovačka bb, 88000 Mostar.

 

Potred ostalih načina komunikacije zaposlenike Ureda možete kontaktirati na brojeve telefona:

Centrala: 036 445-600

Amel Lizde (šef ureda) 036 445-625

Tomislav Kvesić (stručni suradnik) 036 445 648

 

 
Obavijest o potvrdama o životu za 2016. godinu korisnicima hrvatske penzije s prebivalištem u Bosni i Hercegovini PDF Štampaj E-mail

Obavještavamo korisnike hrvatske penzije s prebivalištem u Bosni i Hercegovini da je između Federalnog zavoda za mirovinsko/penzijsko i invalidsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranja i između Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje uspostavljena elektronička razmjena podataka potrebnih za redovitu isplatu penzija radi sprečavanja nepripadne isplate zbog smrti korisnika penzije.


Korisnici hrvatske penzije s prebivalištem u Bosni i Hercegovini za koje su na navedeni način uspješno razmijenjeni podaci ne trebaju dostaviti ovjeren i potpisan obrazac potvrde o životu.


Onim korisnicima  za koje nisu uspješno razmijenjeni podaci otpremljeni su u sedmici od 15. do 18. februara 2016. obrasci potvrda o životu koje su dužni ovjeriti kod nadležnog tijela i dostaviti Zavodu do 31. marta 2016.

 
Sretan Dan nezavisnosti BiH! PDF Štampaj E-mail


Svim građanima Bosne i Hercegovine, najiskrenije čestitke povodom 1. Marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

 
Penzije za februar, 7. marta PDF Štampaj E-mail

Isplata penzija za mjesec februar počet će u ponedjeljak 7. marta 2016. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO, koja je održana u Orašju.


Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome  najniža penzija iznosi  326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 KM.


Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.


Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za februar, s uračunatim troškovima, iznose oko 157 miliona KM.


Nakon provedenog konkursa, Upravni odbor je imenovao najbolje ocjenjene  kanadidate na upražnjena mjesta direktora kantonalnih administrativnih službi Zavoda i to Tihomira Marinčića na mjesto direktora Kantonalne administrativne službe za Hercegbosanski kanton te Marijana Oršolića na mjesto direktora Kantonalne administrativne službe za Posavski kanton.

Upravni je odbor, uz ostalo, usvojio i Izvještaj o finansijskom poslovanju Federalnog zavoda za 2015. godinu.

 
Međunarodni savjetodavni dani u R. Hrvatskoj PDF Štampaj E-mail

U Republici Hrvatskoj, 23. i 24. februara 2016. godine, u Područnom uredu  Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Slavonskom Brodu, održat će se prvi savjetodavni dani predstavnika nositelja osiguranja Bosne i Hercegovine (Federalnog zavoda MIO/PIO i  Fonda PIO Republike Srpske) i R. Hrvatske (HZMO) s osiguranicima i korisnicima penzijskih primanja, radi neposredne pravne pomoći u pojedinačnim predmetima u kojima se rješava o pravu na penziju primjenom odredbi Ugovora o socijalnom osiguranju između  Bosne i Hercegovine i R. Hrvatske.


Svi zainteresirani, radi osiguravanja termina, mogu svoj dolazak najaviti na telefone: 035/ 217 119  ili  035/ 217 139  odnosno  na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambot-a, potrebno je JavaScript omogućiti da bi je vidjeli   ili   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambot-a, potrebno je JavaScript omogućiti da bi je vidjeli  Na razgovore je potrebno donijeti dokaze o radu, odnosno o osiguranju, kao  i ličnu kartu.

 
«PočetakPregled12345678910SljedećiKraj»

Stranica 2 od 46