Obrasci
Banner
Struktura penzija
Banner
Banner
Novosti
Penzije za septembar, 7. oktobra PDF Štampaj E-mail

Isplata penzija za mjesec septembar počinje u utorak, 7. oktobra 2014. godine odlučeno je na današnjoj, redovnoj sjednici Upravnog odobora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Goraždu koja je održana u zgradi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona. Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome  najniža penzija iznosi  326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 KM.Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.


Upravni odbor je, uz ostalo, usvojio i finansijski Izvještaj za prvih šest mjeseci  Federalnog zavoda za 2014.god te utvrdio prijedlog finansijskog plana za 2015. Godinu.


Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za septembar, s uračunatim troškovima, iznose oko 150 miliona maraka.


 
Najava 04. sjednice UO FZ MIO/PIO PDF Štampaj E-mail

04. sjednica Upravnog odbora Federalnog Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje održati će se 29.09.2014 sa početkom rada u 11.00 sati u u zgradi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona u Goraždu.

 
Isplata penzija na poštama počinje 6., na bankama 8. septembra PDF Štampaj E-mail

Isplata penzija za mjesec august, koja se realizira putem pošta, počinje u subotu 6. septembra, dok će isplata penzija na bankama započeti u ponedjeljak, 8. septembra 2014. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odobora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Razlog ovakvoj odluci o različitim datumima početka isplate jeste činjenica da se u danima vikenda ne odvija platni promet u bankama.


Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža penzija iznosi  326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 KM.

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.


Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.


Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za august, s uračunatim troškovima, iznose oko 150 miliona maraka.

 
Najava 03. sjednice UO FZ MIO/PIO PDF Štampaj E-mail

03. sjednica Upravnog odbora Federalnog Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje održati će se 25.08.2014 sa početkom rada u 11.00 sati u poslovnim prostorijama Federalnog Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Mostaru, ulica Dubrovačka bb.

 
Penzije za juli, 7. augusta PDF Štampaj E-mail


Isplata penzija za mjesec juli počinje u četvrtak, 7. augusta 2014. godine, odlučeno je na današnjoj, drugoj, redovnoj sjednici Upravnog odobora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.  Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome  najniža penzija iznosi  326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 KM.Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.Isplata penzija će trajati slično kao i prethodnih mjeseci.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za juli, s uračunatim troškovima, iznose oko 150 miliona maraka.


 
«PočetakPregled12345678910SljedećiKraj»

Stranica 2 od 38