Obrasci
Banner
Struktura penzija
Banner
Banner
Novosti
Penzije za juli, 5. avgusta PDF Štampaj E-mail

Sukladno Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju, penzije za mjesec juli će biti isplaćene u ponedjeljak 5. avgusta 2019. godine.


Najniža penzija iznosi 371,77 KM, zajamčena 465,87 KM, a najviša 2.174,48 KM.


Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za mjesec juli, s uračunatim troškovima, iznose oko 185 miliona KM.

 
Potpisan Sporazum o elektronskoj razmjeni podataka iz oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja između FZ MIO/PIO i Fonda za penzijsko I invalidsko osiguranje Sjeverne Makedonije PDF Štampaj E-mail

U Mostaru je u periodu od 4. do 5. jula 2019 godine održan sastanak predstavnika Federalnog zavoda MIO/PIO i predstavnika Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Sjeverne Makedonije.


Na sastanku je usaglašen i potpisan Sporazum o elektronskoj razmjeni podataka na području penzijskog i invalidskog osiguranja kao i Tehnički protokol o elektronskoj razmjeni podataka.

Sporazum su potpisali direktor FZ MIO/PIO Zijad Krnjić i direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Shaip Zeneli.

Cilj ovog sastanka  je  unaprijediti međusobnu saradnju i razmjenu podataka između nositelja osiguranja kako bi se poboljšali i ubrzali procesi ostvarivanja prava iz oblasti penzijskog  i invalidskog osiguranja.

Iskazano je zadovoljstvo zbog održanog sastanka kao i dosadašnje dobre saradnje nositelja osiguranja.

 
Penzije za juni, 5 jula PDF Štampaj E-mail

Sukladno Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju, penzije za mjesec juni će biti isplaćene u petak  5. jula 2019. godine.

 

Najniža penzija iznosi 371,77 KM, zajamčena 465,87 KM, a najviša 2.174,48 KM.

 

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za mjesec juni, s uračunatim troškovima, iznose oko 185 miliona KM.

 
Penzije za maj, 3 juna PDF Štampaj E-mail

Sukladno Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju, penzije za mjesec maj će biti isplaćene u ponedjeljak 3. juna 2019. godine.Najniža penzija iznosi 371,77 KM, zajamčena 465,87 KM, a najviša 2.174,48 KM.Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za mjesec maj, s uračunatim troškovima, iznose oko 185 miliona KM.

 
Visoki predstavnik Inzko sastao se sa direktorom FZ MIO/PIO PDF Štampaj E-mail

Danas je, u prostorijama OHR-a u Sarajevu Visoki predstavnik za BiH, g. Valentin Incko primio direktora FZ MIO/PIO g. Zijada Krnjića sa saradnicima. G. Incko se interesirao za način funkcioniranja penzijskog sistema u FBiH, reformama koje su u ovom sistemu urađene prošle godine, položaju penzionera.


Direktor Krnjić je o tome iscrpno informirao Visokog predstavnika, koji je, na kraju, iskazao zadovoljstvo da je penzijski sistem u FBiH stabilan, da je kvalitetno reformiran i da je, dugoročno na zdravim temeljima.

 
«PočetakPregled12345678910SljedećiKraj»

Stranica 9 od 68