Obrasci
Banner
Struktura penzija
Banner
Banner
Novosti
Saopštenje za javnost po pitanju podizanja čekova PDF Štampaj E-mail

Postupajući u skladu sa naređenjem Kriznog štaba Federacije BiH te odlukom Vlade FBiH, a u cilju sprječavanja širenja korona virusa (COVID-19) i zaštite zdravlja penzionera, Federalni zavod MIO/PIO obavještava korisnike penzije da do 31.05.2020. godine nisu u obavezi vršiti podizanje penzionih čekova u bankama. Korisnicima koji u tom periodu ne podignu čekove neće biti obustavljena isplata penzije.


Ova mjera ima funkciju smanjenja gužvi u bankama kao značajnog rizika širenja zaraze. Po isteku roka od 31.05.2020. godine Federalni zavod će obavijestiti javnost o režimu rada u narednom periodu.


 
Saopštenje za javnost PDF Štampaj E-mail

Postupajući po naređenju Kriznog štaba Federacije BiH te odlukom Vlade FBiH, a u cilju sprječavanja širenja korona virusa (COVID-19), Federalni zavod MIO/PIO donio je odluku o obustavi rada sa strankama. Odluka stupa na snagu odmah i ostaje na snazi do daljnjega, odnosno do opoziva iste.


Obavještavamo ovim putem sve osiguranike i korisnike penzije da će šalter sale i uredi Zavoda, od 19. marta, biti zatvoreni za prijem stranaka. Pozivamo sve osiguranike i korisnike penzije, a koji u toku trajanja odluke o obustavi rada sa strankama, imaju potrebu predavanja zahtjeva za penziju, naknadu pogrebnih troškova ili izdavanja određenog uvjerenja, da zahtjeve pošalju na jednu od sljedećih mail adresa Ova e-mail adresa je zaštićena od spambot-a, potrebno je JavaScript omogućiti da bi je vidjeli ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambot-a, potrebno je JavaScript omogućiti da bi je vidjeli .

Na web stranici Zavoda www.fzmiopio.ba mogu se pronaći potrebni obrasci koje stranke trebaju popuniti i skenirane dostaviti na navedene adrese. Također, navedene zahtjeve stranke mogu Zavodu dostaviti poštom na adrese, u ovisnosti o mjestu prebivališta, koje mogu pronaći na web stranici Zavoda, a iste će biti istaknute i na ulaznim vratima svih naših ispostava i kantonalnih/županijskih službi.


Napominjemo da Zavod možete kontaktirati telefonski ili putem e-maila na brojeve/e-mail adrese navedene na web stranici kao i na broj Ureda za odnose s javnošću 036 312-314 ili e-mail adrese  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambot-a, potrebno je JavaScript omogućiti da bi je vidjeli , Ova e-mail adresa je zaštićena od spambot-a, potrebno je JavaScript omogućiti da bi je vidjeli , Ova e-mail adresa je zaštićena od spambot-a, potrebno je JavaScript omogućiti da bi je vidjeli

 
Penzije za mart, 6. aprila PDF Štampaj E-mail

Sukladno Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju, penzije za mjesec mart će biti isplaćene preko Jedinstvenog računa trezora FBiH, u ponedjeljak 6. aprila 2020. godine.


Najniža penzija iznosi 371,77 KM, zajamčena 465,87 KM, a najviša 2.174,48 KM.


Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za mjesec mart, s uračunatim troškovima, iznose oko 185 miliona KM.

 
Obavijest PDF Štampaj E-mail

Informiramo javnost da je režim rada bez dolaska stranaka u prostorije Federanog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje pokazao dobre rezultate, te da su osiguranici i korisnici, poštivanjem te mjere pokazali veoma visok nivo razumjevanja situacije.

Zbog toga zahvaljujemo svima i molimo da se disiciplina u poštivanju te i drugih mjera nastavi.

 DIREKTOR                                                                                                            PREDSJEDATELJ UPRAVNOG ODBORA


Zijad Krnjić                                                                                                                              Eugen Ćubela 

 
Penzije za februar, 5. marta PDF Štampaj E-mail

Sukladno Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju, penzije za mjesec februar će biti isplaćene preko Jedinstvenog računa trezora FBiH, u četvrtak 5. marta 2020. godine.


Najniža penzija iznosi 371,77 KM, zajamčena 465,87 KM, a najviša 2.174,48 KM.


Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za mjesec februar, s uračunatim troškovima, iznose oko 185 miliona KM.

 
«PočetakPregled12345678910SljedećiKraj»

Stranica 5 od 68