Obrasci
Banner
Struktura penzija
Banner
Banner
Reakcija na istup Udruženja penzionera vojnih osiguranika FBiH PDF Štampaj E-mail

Zbog javne objave podnošenja kaznene prijave protiv vodstva Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, a koju je, navodno, podnijelo Udruženje penzionera vojnih osiguranika u Federaciji BiH,  čime se Zavod optužuje za pronevjeru 593 milijuna KM, dužni smo kazati sljedeće:

 

Izrečene optužbe na račun vodstva Zavoda (Upravnog odbora, Nadzornog odbora, direktora i zamjenika direktora Zavoda, savjetnika i Pravne službe) potpuno su neutemeljene i apsolutno neistinite.

Odgovorno tvrdimo da vodstvo Zavoda MIO/PIO nije pronevjerilo niti jednu marku, a kamoli 593 milijuna KM, niti na bilo koji drugi način oštetilo vojne penzionere ili penzionere koji su penziju ostvarili temeljem Zakona o PIO.

Da je tome tako svjedoči i Izvješće o izvršenom nadzoru zakonitosti poslovanja Federalnog zavoda MIO/PIO Mostar koji je sačinjen od strane Finasijske policije Federacije BiH.

 

U tom dokumentu od 11.12.2009., koji je sačinjen temeljem uvida u dokumentaciju Zavoda, a koju je Zavod proslijedio Finasijskoj policiji upravo poradi iznensenih sumnji od strane Udruženja penzionera vojnih osiguranika, stoji kako je Federalni zavod sve svoje poslove obavljao sukladno važećim zakonskim propisima i uredbama Vlade Federacije.

Kako bi obrazlaganje svake pojedine optužbe u objavljenoj, navodnoj, kaznenoj prijavi tražilo previše prostora, ovim putem želimo kazati kako nijedan od spomenutih navoda nije tačan.

U prilog našoj tvrdnji o urednom i zakonitom poslovanju možemo navesti i izvješća Ureda za reviziju Vlade Federacije o radu Zavoda. U svim izvješćima  finansijsko poslovanje Zavoda ocjenjeno je kao pozitivno i uredno.

 

Napominjemo kako će FZ MIO/PIO i ubuduće svoje poslove obavljati sukladno važećim zakonskim propisima i odlukama Vlade Federacije BiH štiteći, prije svega, interese penzionera koji su svoja prava ostvarili temeljem Zakona o PIO.

Ured za odnose s javnošću